Prezentare

Liga Performanței în Natație este o asociație care își propune să organizeze competiții de natație la nivel național, după cele mai înalte standarde. Dorim astfel ca toate categoriile de înotători să beneficieze de experiențe competiționale motivante.

Concursurile noastre vor fi promovate media profesionist; cronometrajul și arbitrajul vor fi la cel mai înalt nivel, iar vizualizarea rezultatelor se va realiza în timp real. Avem o echipă profesionistă, tânără și entuziastă, care ne va ajuta să condensăm în jurul nostru sponsori locali sau naționali, încât să putem oferi în timp premii consistente câștigătorilor competițiilor Ligii.

Probele de concurs vor fi riguros selectate și adaptate vârstelor sportivilor, dar și cerințelor metodice impuse de pregătirea pentru concurs. Dorim să asigurăm un parcurs competițional coerent, care să susțină pregătirea sportivă.

Strategiile promovate vor garanta noi modalități de abordare educațională a curselor competiționale și vor orienta direcţiile de dezvoltare a antrenamentului. Pentru etapa de "învățare" a diverselor probe de concurs, aceste strategii vizează depășirea unor conduite motrice și afectiv-atitudinale. În etapa de "stăpânire" a curselor vom putea evalua obiectiv progresul înotătorilor noștri. De altfel, considerăm că, cea mai precisă formă de apreciere a diferențelor individuale în manifestarea capacității de a performa este Concursul!

Vom promova etica în atitudinea competițională a sportivilor, a antrenorilor și a părinților. Vom fi transparenți în criteriile de selecție a sportivilor, vom comunica permanent cu toții partenerii noștri, pentru a putea susține împreună viitorii campioni ai României.

Suntem deschiși oricărei colaborări în acest demers și așteptăm cu real interes recomandări privind conceptele noastre competiționale.